hörinää - kiinalainen juttu

Olipa viikonloppuna mielenkiintoinen tapaaminen!
Istuimme Ihahaan porukalla kuuntelemassa luentoa kiinalaisesta lääketieteestä, ja mukaan mahtui myös raapaisuja kollektiivisesta tietoisuudesta ja veden voimasta.

Itseä viehättää kovasti tuo kiinalainen ajatus kokonaisuudesta ja kohtuudesta. Ihan kuin ihminen tai hevonen on oma kokonaisuutensa, myös maailma, tämä planeettamme, on kokonaisuus, johon myös minun (pienikin) tekemiseni vaikuttaa. Joskus ongelmat, hätä ja murhe tuntuvat ylivoimaisilta, ja sitä turhautuu. Silloin voisi yrittää keskittyä positiivisuuteen, vähäiseenkin, ja katkaista negatiivinen ajattelu alkuunsa. Ja tämä ei suinkaan tarkoita realismin unohtamista.
Kiinalainen ajattelu viidestä elementistä ja niiden vastaavuudesta kehon elimissä alkaa tuntua tässä vaiheessa elämää aika hyvältä. Elämässä koetut tunteet, joita ei ole ehtinyt, ymmärtänyt tai uskaltanut tuntea, kerääntyvät kehoon ja aiheuttavat epätasapainoa.
Energia ei pääse kulkemaan ja altistumme sairauksille. Tasapainon ja kohtuuden tavoittelu on itseasiassa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa myös Kiinassa.

Elämä kulkee vuodenaikojen rytmissä ja aina ei ole tarvis tehdä kaikkea eikä saada kaikkea.
Nyt länsimaissa päätään nostavalla trendillä, "hidas elämä", on juurensa hyvin kaukana menneisyydessä. Mutta ehkä on vaan niin, että tasapaino löytyy sieltä äärilaitojen väliltä - tulee heti mieleen ratsastuksenopettajani, joka sanoi, että hevosen suoruus on siellä oikean ja vasemman välillä :)


"Ymmärrämme vain sen minkä näemme, ja se, mitä ymmärräme määrää sen, mitä näemme" Kiinalainen juttu?
Kannattaa kuitenkin pysähtyä miettimään!

Kommentit